07, ΦΕΒ 2019
29 Απριλίου

29 Απριλίου

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα του Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και συντονίζεται από το CID με σκοπό να στρέψει την προσοχή του κοινού προς την τέχνη του χορού.

Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Κάθε χρόνο την 29η Απριλίου οι σχολές χορού, οι χορευτικές ομάδες, οι οργανώσεις, οι λέσχες και οι άλλοι φορείς που έχουν σαν αντικείμενο τον χορό, διοργανώνουν εκδηλώσεις που απευθύνονται προς ένα ευρύτερο κοινό από ό,τι συνήθως.

Κάθε χρόνο το μήνυμα της Ημέρας αναλαμβάνει να συγγράψει μία γνωστή προσωπικότητα του χώρου. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη της Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.

Το επίσημο μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρας του Χορού στέλνεται σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του χορού σε 200 χώρες. Μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες και διαβάζεται στις αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Share this article: