27, ΑΠΡ 2020
Κριτική: TAG Heuer Monza Flyback Carbon

Κριτική: TAG Heuer Monza Flyback Carbon

Κριτική: TAG Heuer Monza Flyback Carbon

Το σύνθετο υλικό υψηλής τεχνολογίας είναι ελαφρύ αλλά εξαιρετικά ανθεκτικό. Παίζει με το φως και αποκαλύπτει ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα που προκαλείται από τα εναλλασσόμενα στρώματα ινών άνθρακα που είναι τυχαία διατεταγμένα, καθιστώντας την κάθε περίπτωση ουσιαστικά μοναδική.

Η βιδωτή θήκη πίσω είναι κατασκευασμένη από μαύρο τιτάνιο PVD (Physical Vapor Deposition) Grade 5 με κρύσταλλο ζαφείρι για να εμφανίζει την κίνηση του χρονογράφου κατασκευής που θα περιγράψουμε αργότερα. Η αντοχή στο νερό είναι εγγυημένη μέχρι πίεση 10 bar (περίπου 100 μέτρα / 330 πόδια).

Προστατευμένο από κρύσταλλο ζαφείρι με ρολόγια αντίγραφο θόλο με διπλή αντιανακλαστική επεξεργασία, το σκελετό καντράν διαθέτει διάταξη δύο εγγραφών με ημιδιαφανείς μετρητές κρυστάλλου από μπλε ζαφείρι, για το χρονογράφο 30 λεπτά στις 3 η ώρα και για τα δευτερόλεπτα στις 6 η ώρα .

Πριν από λίγες εβδομάδες, η TAG Heuer παρουσίασε το νέο Monza Flyback Chronometer Carbon, μια σύγχρονη επανερμηνεία ενός κλασικού μοντέλου της ελβετικής μάρκας.

Μετά το εισαγωγικό μας άρθρο, είχαμε τη δυνατότητα να φορέσουμε και να δοκιμάσουμε αυτό το νέο μοντέλο για λίγες μέρες και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε τις εντυπώσεις και τις φωτογραφίες μας.

Το αρχικό Monza κυκλοφόρησε το 1976 όταν ο Heuer ήταν ο επίσημος χρονομέτρης της Ferrari Team (το όνομα της εταιρείας άλλαξε σε TAG Heuer μόλις δέκα χρόνια αργότερα το 1986). Ο Niki Lauda είχε μόλις κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 με τη Ferrari το 1975 και το ρολόι ήταν μια γιορτή μιας τέτοιας νίκης. Το όνομα Monza επιλέχθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στην ταχύτερη πίστα F1 στον κόσμο.

Η θήκη του ρολογια ρεπλικες τιμες ήταν εμπνευσμένη από ένα μοντέλο του 1925. Προτεινόμενος σε μαύρο χρώμα, ο χρονογράφος ήταν εξοπλισμένος με ένα παλμόμετρο και μια κλίμακα ταχυμέτρου με κόκκινους δείκτες και μετρητές για να αντικατοπτρίζει την αγωνιστική του κληρονομιά.

Το νέο Monza Flyback Carbon προσφέρει μια ακόμη πιο τολμηρή εμφάνιση με τη θήκη του σε σχήμα μαξιλαριού 42 mm, κατασκευασμένη από εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό άνθρακα και ολοκληρωμένη από μαύρα ωστήρια τύπου αντλίας από χάλυβα DLC (Diamond-Like Carbon).

Share this article: